Huoltovarmuutta sähkövarastoilla

9.2.2023
Olli Nuutila

Maailman turvallisuustilanteen muuttuessa päivittäin huonompaan suuntaan, moni on alkanut miettimään huoltovarmuutta kriisitilanteessa. Olemme täysin sähkönsaannin varassa. Ilman sähköä ei toimi käytännössä mikään laite mitä olemme tottuneet käyttämään. Suurimman osan työt tulee myös mahdottomaksi tehdä, koska tietokoneeseen ei tule sähköä eikä internetiin pääse kiinni.

Yritykset voivat parantaa kriisinsietokykyään ottamalla itselleen älykkään sähkövaraston. Sähkövarasto mahdollistaa toiminnan jatkumisen sähkökatkotilanteessa. Kun sähkövarastoon liitetään vain kriittisimmät kuormat, sähkökatkon sietokyky paranee entisestään. Mikäli kiinteistössä on omaa sähköntuotantoa, voi tapauksesta riippuen, sähkökatkon sietokyky olla todella pitkä. Sähkökatkotilanteessa sähkövarasto eristää kiinteistön muusta sähköverkosta ja mahdollistaa siten sähkön tuottamisen ja käyttämisen kiinteistön omiin tarpeisiin. Sähkön palatessa järjestelmä palauttaa kiinteistön automaattisesti sähköverkkoon.

Suurimman osan ajasta sähköverkko on onneksi käytössä. Siksi sähkövaraston tulisi pystyä tekemään myös muita hyödyllisiä asioita ja sen pitäisi olla mahdollisimman edullinen, jotta investointi olisi kokonaisuudessaan kannattava. Cactoksen sähkövarasto on omistajalleen hyödyllinen, koska se voi tehdä myös muita älykkäitä operaatioita. Se voi ottaa talteen omaa sähköntuotantoa ja se pystyy pienentämään kiinteistön kulutuspiikkejä. Cactoksen järjestelmät osallistuvat myös sähköverkon taajuuden säätöön. Siitä saatava korvaus Cactokselle mahdollistaa sen, että Cactoksen sähkövarastot ovat merkittävästi kilpailijoiden vastaavia tuotteita halvempia.

Lisää luettavaa