Älykäs
Sähkövarastosi

Kukapa ei olisi jo pohtinut kustannusten nousua ja sähkömarkkinoiden ailahtelua. Cactos One -sähkövarastot varmistavat, että yritykselläsi on aina käytössään tasalaatuista ja edullista energiaa – vuorokauden ympäri.

Mallistomme koostuu kahdesta eri sähkövarastosta, Classic ja Cardo -malleista.

Cactos One Classic on rakennettu täysin toimivista, kierrätetyistä sähköautojen akuista, mikä vähentää yksikköjen ympäristövaikutuksia.

Cactos One Cardo on rakennettu uusista LiFePo akkukennoista, jotka eivät sisällä harvinaisia maankuoren metalleja.

Lue lisää mallien eroista ja ominaisuuksista.

First life - Cactos One Cardo
Second life - Cactos One Classic

Cactos One -sähkövarastot

Cactos One Cardo on uusista rautafosfaattiakuista (LFP) rakennettu 130 kWh sähkövarasto, jonka huipputeho on 50 kW. Cardo julkaistiin helmikuussa 2023 ja on sen jälkeen ollut myydyin Cactos -sähkövarasto. Monista muista sähkövarastovalmistajista poiketen Cactos valmistaa Cardon akkumoduulit itse. Cardon akkumoduulit valmistetaan laadukkaista LFP-kennoista ja ne varustellaan Cactoksen omalla akunhallintajärjestelmällä, Cactos BMS:llä. Cardo on fyysisiltä mitoiltaan hieman Classicia suurempi mutta siinä on myös 30% enemmän kapasiteettia.

Cactos One Cardot ja niiden akkumoduulit valmistetaan ja testataan tehtaallamme Muhoksella, josta ne kuljetetaan suoraan asiakkaidemme luokse asennettaviksi.

Cardo on hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen sähkövarasto. Yhdessä Cactos Spinen tarjoamien toiminnallisuuksien ja Cactoksen kattavan palvelumallin kanssa se on markkinoiden paras vaihtoehto älykkääseen sähkön varastointiin, piikkitehon rajoittamiseen ja reservimarkkinatoimintaan.

Cardoja, kuten muitakin Cactoksen sähkövarastoja, voidaan asentaa yksi tai useampia per kohde. Esimerkiksi 20 Cardon järjestelmässä on 2,6 MWh kapasiteettia ja 1 MW tehoa.

First life

Tekniset tiedot

Akkukapasiteetti
130 kWh
Akkumoduulit
LiFeP04 akkumoduulit
Suurin lataus- ja purkuteho
45 kVA
Akunhallintajärjestelmä
Cactos Battery Management System
Hyötysuhde (akut)
<98%
Akun jännite
468 to 648 V DC
Ympäristön sallittu lämpötila
5 - 35 °C
Ympäristön sallittu kosteus
0 - 85 % (kastepiste ei saa ylittyä)
Mitat (K x L x S)
1870 x 1560 x 1010 mm
Kokonaispaino
1800 kg
Kierrätys
Cactos huolehtii akkujen kierrättämisestä sopimuskauden jälkeen
Kotelon suojausluokka
IP 20
Teho
45 kW
Nimellisteho
45 kVA
Sähköverkon jännite
400 V
Sähköverkon taajuus
50 Hz

Second life

Cactos One Classic, maailman ensimmäinen Cactos -sähkövarasto, on kiertotalouteen keskittyvän asiakkaan valinta, sillä se perustuu kierrätettyihin Teslan NCA-akkumoduuleihin. Classicin kapasiteetti on 100 kWh ja teho 45 kW per yksikkö. Yhteen kohteeseen voidaan asentaa yksi tai useampia yksiköitä; esimerkiksi viiden Classicin järjestelmän teho on 225 kW ja kapasiteetti 500 kWh.

Classicit, kuten kaikki tuotteemme, rakennetaan tehtaallamme Muhoksella ammattitaitoisten työntekijöidemme toimesta. Kierrätysakut hankitaan Euroopasta ja ennen uudelleenkäyttöä niiden kunto tarkastetaan huolellisesti, jotta voidaan varmistua niiden täyttävän Cactoksen tiukat laatukriteerit.

Cactos One Classic on käytössä lukuisissa kohteissa ympäri Suomea, esimerkiksi Heka:n asuinkiinteistössä Pukinmäessä

Tekniset tiedot

Akkukapasiteetti
100 kWh
Akkumoduulit
Tesla model S moduulit (NCA)
Suurin lataus- ja purkuteho
45 kVA
Akunhallintajärjestelmä
Cactos Battery Management System
Hyötysuhde (akut)
<98%
Akun jännite
468 to 648 V DC
Ympäristön sallittu lämpötila
5 - 35 °C
Ympäristön sallittu kosteus
0 - 85 % (kastepiste ei saa ylittyä)
Mitat (K x L x S)
1860 x 1280 x 1010 mm
Kokonaispaino
1500 kg
Kierrätys
Cactos huolehtii akkujen kierrättämisestä sopimuskauden jälkeen
Kotelon suojausluokka
IP 20
Teho
45 kW
Nimellisteho
45 kVA
Sähköverkon jännite
400 V
Sähköverkon taajuus
50 Hz
Download technical specifications

Cactos Spine

Emme myy pelkästään akkuja, vaan tarjoamme koko paketin. Cactos Spine on järjestelmän ohjauksen logiikka ja aivot, jotka pitävät homman käynnissä. Se suorittaa väsymättä, ympäri vuorokauden erilaisia sille määrättyjä tehtäviä, esimerkiksi lataa akkuja silloin kun sähkö on halpaa ja purkaa sitä kiinteistön omaan käyttöön sen ollessa kallista.

Cactos Spine tuottaa joka päivä parhaan mahdollisen lopputuloksen sinun kannaltasi, ilman tarvetta puuttua sen toimintaan. Tietonsa päätöksenteon tueksi se kerää eri lähteistä, esimerkiksi sääennusteista tai kiinteistön omasta kulutuksesta.

Koko palvelun toimintaa pystyt seuraamaan hallintapaneelista, reaaliajassa ja tekemättä itse juuri mitään.

Hallintapaneelista näet yhdellä silmäyksellä muun muassa järjestelmän tilan, kulutus- ja tuotantodatan sekä muut keskeiset tiedot.

Monitoroinnin elementit

Järjestelmän ja sähköverkon tilanne
Hetkellinen teho
Kantaverkon taajuus
Kennojen lämpötila
Akun varaustaso
Akun jännite
Kennojen jännite max.
Kennojen jännite min.

FAQs

Olipa kiinteistösi millainen tahansa, jokainen päivä energiamaailmassa on erilainen. Alla kerrotut hyödyt auttavat sinua suunnistamaan sähköverkossa säästäen samalla aikaa, energiaa ja rahaa. Ja vieläpä automaattisesti, sillä asiakkaana sinut ei tarvitse puuttua järjestelmän toimintaan, Cactos Spine tekee sen sinun puolestasi.

Kuinka suuren sähkövarastojärjestelmän Cactos voi toimittaa?

Cactos One -järjestelmä on modulaarinen, eli yhteen kohteeseen voidaan asentaa useita Cactos One -sähkövarastoyksiköitä ja toteuttaa jopa useiden megawattituntien kokoinen järjestelmä. Järjestelmän ihanteellinen koko riippuu kohteen käyttötarkoituksesta, sähköliittymästä ja kulutusprofiilista. Sähkövarastoyksiköitä voidaan tarvittaessa asentaa jopa useita kymmeniä ja koska järjestelmä tukeutuu kiintiestön olemassaolevaan sähköverkkoon, modulaarinen järjestelmä onkin usein halvin vaihtoehto suuren sähkövarastojärjestelmän toteutuksessa. Lisäksi modulaarinen järjestelmä on käytössä ensimmäisen yksikön asennuksesta alkaen. Ota yhteyttä ja asiantuntijamme neuvovat sinua järjestelmän mitoituksessa.

Minkä kokoisen sähköliittymän Cactos One -järjestelmä vaatii?

Usein Cactos One yksiköiden mitoituksen pohjana käytetään pääsulakekokoa. Kun kiinteistön pääsulakkeen koko on vähintään 100A per asennettava Cactos yksikkö, saadaan sähkövarastot hyödynnettyä täysimääräisesti.

Kiinnostuitko?Kerromme mielellämme lisää.

Varaa demo