Huld ja Cactos yhdistävät voimansa energia-alan kyberturvallisuuden kehittämiseksi

17.4.2024

Teknologia- ja suunnittelutoimisto Huld sekä älykkäitä sähkövarastojärjestelmiä valmistava Cactos aloittavat yhteistyön kyberturvallisuuden kehittämiseksi. Tavoitteena on vastata energiateollisuuden korkeisiin kyberturvallisuusvaatimuksiin, jotka ovat elintärkeitä huoltovarmuuden kannalta kriittisellä alalla.

Cactos on tunnettu innovatiivisista ja kustannustehokkaista yrityksille suunnatuista sähkön varastointiratkaisuistaan, jotka ovat osa yhteiskunnan kriittistä infrastruktuuria. Nyt yhteistyössä Huldin kanssa Cactos haluaa vahvistaa kyberturvallisuusvalmiuksiaan entisestään.

– Kyberturvallisuus on keskeisessä roolissa tuotekehityksessämme. Halusimme kumppaniksemme Huldin asiantuntijat, joilla on vahvaa osaamista teollisuuden tietoturvan kehittämisestä sekä tärkeimmistä tietoturvasertifioinneista, kertoo Kim Dikert, Head of Software Development Cactokselta.

Huldin asiantuntijat auttavat Cactoksen kehitystiimiä rakentamaan turvallista tuotekehitystä ja tuotetta tiukimpienkin turvallisuusstandardien mukaisiksi. Lisäksi lokakuussa 2024 EU:n alueella voimaan astuva NIS2-direktiivi huomioidaan kehitystyössä.

– Cactoksella on raudankova tiimi ja heidän tuotteensa on uniikki toimialalla. Huldin turvallisuustiimi on puolestaan yksi Suomen johtavista teollisuuden kyberturvallisuuden konsulttitaloista ja toimimme usealla teollisuuden sektorilla auttaen esimerkiksi IEC 62443 standardin vaatimustenmukaisuuden kehittämisessä. Yhteistyö Cactoksen kanssa on innostava monella tasolla, ja uskomme uusia näkemyksiä ja jopa innovaatioita syntyvän puolin ja toisin, sanoo Tarmo Kellomäki, Business Area Manager, Huld. 

Uuden sukupolven energia-alan mullistaja 

Cactos on energia-alan edelläkävijä, joka tarjoaa markkinoille ainutlaatuisia sähkövarastointiratkaisuja. Yhtiön sähkövarastot integroidaan kiinteistöihin, missä ne tarjoavat asiakkaille suojaa sähkön hinnan heilahteluilta, varmistavat varavoiman saatavuuden ja optimoivat paikallisen sähköntuotannon käyttöä.

– Sähkövarastomme yhdistyvät virtuaaliseksi voimalaitokseksi, joka auttaa tukemaan Suomen kantaverkon vakautta. Tämä verkosto mahdollistaa uusiutuvan energian tuotannon kasvun ja tasaa tuotannon sekä kulutuksen välisiä vaihteluita, Dikert kertoo.

Joulukuussa 2023 Cactos hallinnoi noin 50 Cactos One -sähkövarastoa ympäri Suomea. Tuoreen rahoituskierroksen myötä yhtiö odottaa kasvattavansa sähkövarastojensa määrän noin tuhanteen yksikköön.

Lue lisää Cactoksesta.

Huldin missiona on rakentaa älykkäämpää yhteiskuntaa. Huldilla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus vaativista teknologiaratkaisuista useilla eri toimialoilla teollisuusjärjestelmistä avaruuteen. Huld on Suomen johtava IEC 62443 –konsultointitalo ja heidän asiantuntijansa ovat teollisuusjärjestelmien turvallisuuden huippuosaajia. Lue lisää Huldin turvallisuusosaamisesta.

Lisää luettavaa