Käydään
asiaan

Hinnoittelu

Optimoi kiinteistösi sähkönkulutus. Saat Cactoksen käyttöösi kiinteällä kuukausimaksulla per yksikkö. Cactos-yksiköitä voidaan asentaa rinnan niin monta kuin tarvitset.

Fifty

Alkaen

625 €/kk

50% reservimarkkinatuotoista

Lue lisää
✔️ Säästöjä älykkäällä latauksella ja purulla
✔️ Oman tuotannon varastointi
✔️ Ekologinen varavoima
✔️ Kulutushuippujen tasaus
✔️ Cactos Spine -palvelu
✔️ Kaikki huollot ja päivitykset
✔️ 24/7 monitorointi ja valvonta
Pyydä tarjous

Advance

Pyydä tarjous

75% reservimarkkinatuotoista

Lue lisää
✔️ Säästöjä älykkäällä latauksella ja purulla
✔️ Oman tuotannon varastointi
✔️ Ekologinen varavoima
✔️ Kulutushuippujen tasaus
✔️ Cactos Spine -palvelu
✔️ Kaikki huollot ja päivitykset
✔️ 24/7 monitorointi ja valvonta
Pyydä tarjous

All in

Pyydä tarjous

100% reservimarkkinatuotoista

Lue lisää
✔️ Säästöjä älykkäällä latauksella ja purulla
✔️ Oman tuotannon varastointi
✔️ Ekologinen varavoima
✔️ Kulutushuippujen tasaus
✔️ Cactos Spine -palvelu
✔️ Kaikki huollot ja päivitykset
✔️ 24/7 monitorointi ja valvonta
Pyydä tarjous
Turvaa liiketoimintasi sähkön hintavaihtelulta ja sähkökatkoilta, ja kerää samalla tuottoa taajuusreservimarkkinalta.

Cactos -järjestelmän saat käyttöösi leasingsopimuksella. Sopimuskausi on yleisimmin 10 vuoden mittainen ja sinulle täysin huoltovapaa.

Sopimuksen päätyttyä voit valita, haluatko pitää yksikön itselläsi, haluatko jatkaa sopimusta kanssamme vai nauttia yksiköstä muulla tavalla vielä vuosienkin päästä.

Cactos One -energiavarastot voivat tukea sähköverkkoa kriittisinä aikoina ja maksaa samalla itse itseään osallistumalla Fingridin ylläpitämälle taajuusreservimarkkinalle. Kustannustehokasta, vai mitä?

FAQs

Olipa kiinteistösi millainen tahansa, jokainen päivä energiamaailmassa on erilainen. Alla kerrotut hyödyt auttavat sinua suunnistamaan sähköverkossa säästäen samalla aikaa, energiaa ja rahaa. Ja vieläpä automaattisesti, sillä asiakkaana sinut ei tarvitse puuttua järjestelmän toimintaan, Cactos Spine tekee sen sinun puolestasi.

Kuinka paljon tuottoa reservimarkkinoilta on odotettavissa?

Reservimarkkinatuotto määräytyy reservimarkkinalla, joka on kantaverkkoyhtiön ylläpitämä markkinapaikka. Cactoksen järjestelmät toimivat pääasiassa tuntimarkkinalla, jossa käydään kauppaa seuraavan vuorokauden ajalle. Tietoa toteutuneista hinnoista löytyy Fingridin sivuilta.

Miten osallistuminen reservimarkkinoille hyödyttää Cactoksen asiakkaita?

Kaikki Cactos One -järjestelmät osallistuvat reservimarkkinoille. Asiakas voi valita, miten riski reservimarkkinatuotoista jaetaan. Sopimusvaihtoehtoja on kolme ja niiden ainoa ero on reservimarkkinatuottojen jako - asiakas voi valita tuloutuuko reservimarkkinatuotto kokonaisuudessaan asiakkaalle vai jaetaanko tuotto Cactoksen ja asiakkaan välillä. Sopimuksen hinta määräytyy sopimusmallin mukaan. Reservimarkkinoille osallistuminen siis hyödyttää asiakasta joka tapauksessa, joko halvemman hinnan tai suoran tuoton muodossa.

Miten Cactos One -järjestelmä osallistuu reservimarkkinalle?

Cactos Spine -pilvipalvelu pyrkii vuorokauden jokaisena aikana löytämään jokaiselle Cactos One -järjestelmälle taloudellisesti houkuttelevimman tehtävän. Toisinaan tehtävä on puhtaasti kuorman siirtoa, toisinaan puhtaasti reservimarkkinaa, mutta useimmiten jokin niiden yhdistelmä. Järjestelmän tarkoitus on maksimoida järjestelmän tehosta ja kapasiteetista saatava taloudellinen hyöty.

Huippukulutuksen tasaus ja varavoimatoiminnot ovat käytössä aina, reservimarkkina- tai kuormansiirtotehtävästä riippumatta. Reservimarkkina- ja kuormansiirtotehtäviä voidaan myös tehdä yhtäaikaisesti.

Mitä sähköverkon tukeminen tarkoittaa?

Sähköverkossa pitää aina olla yhtä paljon tuotantoa ja kulutusta. Vaihtovirtaverkon taajuus on kulutuksen ja tuotannon tasapainon mittari - kun verkko on tasapainossa, taajuus on 50 Hz. Kulutus luonnollisesti vaihtelee koko ajan, mutta uusiutuvan energian tuotannon lisääntymisen myötä erityisesti tuotannon vaihtelu on kasvamaan päin. Kun tuotantoa on enemmän kuin kulutusta, taajuus nousee ja kun tuotantoa on liian vähän, taajuus laskee. Kantaverkkoyhtiö, Suomessa Fingrid, on vastuussa tasapainon hallitsemisesta ja se ostaa markkinoilta reservituotteita, jotka tasapainottavat verkon kysyntää ja tarjontaa, eli taajuutta. Kun taajuus laskee alle 50 Hz:n, reservit purkavat energiaa verkkoon, ja kun taajuus nousee yli 50 Hz:n, reservit lataavat itseään eli kuluttavat energiaa verkosta.

Reservimarkkinoiden toiminta ja riittävä teho ovat välttämättömiä sähköverkon häiriöttömälle toiminnalle. Kaikki Cactos One -laitteet toimivat reservimarkkinalla ja tukevat näin sähköverkon toimintaa kaikissa olosuhteissa. Reservimarkkinoiden tuotot osaltaan rahoittavat asiakkaidemme Cactos One -järjestelmät ja reservimarkkinatoiminta nostaa järjestelmän käyttöastetta.

Miten Cactos One -järjestelmä tuottaa säästöjä?

Cactos One -järjestelmän tuottama säästö asiakkaan sähkölaskulla on monen asian summa. Suurin yksittäinen tekijä on sähkön spot-markkinan hinnankehitys. Yleisesti ottaen sähkömarkkina on täysin ainutlaatuinen hyödykemarkkina, sillä jopa 100-kertaiset päivän sisäiset hinnanvaihtelut ovat mahdollisia. 

Spot-hintaisessa (pörssisähkö) liittymässä järjestelmän älykäs ajallinen kuormansiirto (Load shifting) tuottaa sitä enemmän hyötyä asiakkaalle, mitä suuremmat päivänsisäiset hinnanvaihtelut ovat. Kiinteähintaisessa tai hintasuojatussa liittymässä hyöty on suurin kun sähkön Spot-hinnat ovat korkeat. Oma sähköntuotanto esimerkiksi aurinkovoimalla vaikuttaa myönteisesti järjestelmän tuottamiin säästöihin. Lisäksi huipputehon rajoittamisella (Peak shaving) voidaan useissa kohteissa saavuttaa säästöjä tehomaksussa.

Olipa sähkön ostamisen sopimusmalli mikä tahansa, lähes kaikissa tapauksissa Cactos One sähkövarastojärjestelmän on mahdollista tuottaa säästöjä asiakkaalle. Tarkempia arvioita säästöistä juuri sinun kohteessasi pääset arvioimaan asiantuntijamme kanssa. Varaa demo asiantuntijamme kanssa täältä.

Kiinnostuitko?
Kysy lisää.

Pyydä tarjousKysy lisää